AFRICA DE SUD

Cape Town – Muntele Table – Capul Bunei Sperante – Gradina botanica Kirstenbosch – Podgoriile Cape (optional) – Oudtshoorn – Pestera Cango – Cango Wildlife Ranch – Garden Route – Knysna – Sanctuarul Jukani – Parcul Tsitsikamma – Parcul National pentru Elefanti Addo (optional) – Panorama Route – Safari in Parcul Kruger – Pretoria

 2950 €  / persoana (loc in camera dubla, taxe incluse)

 

The Best of Africa

Perioada: 13 zile / 12 nopti
Tip Masa: Mic dejun
Transport: Avion
DETALII:

Acest circuit va propune vizita celor mai importante atractii turistice din Africa de Sud. Vom descoperi in aceasta calatorie un adevarat mozaic etnic si cultural – motivul pentru care Africa de Sud este cunoscuta drept “Tara curcubeului”. Vom descoperi Cape Town, considerat unul dintre cele mai frumoase orase din lume si vom admira Pretoria – capitala Africii de Sud. Ne vom bucura de frumuseti naturale fara egal: faleze abrupte, zone floristice unice in lume, maiestuoase lanturi muntoase si plaje pitoresti scaldate in soare. In parcurile naturale si de safari vom avea ocazia sa admiram indeaproape speciile de animale din categoria Big Five. Aceasta excursie in Africa de Sud va fi cu siguranta o experienta de neuitat!

 

ITINERARIU

 

Ziua 1 (27.10): BUCURESTI DOHA

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul international Otopeni la ora 21:30 pentru imbarcare pe cursa QATAR AIRWAYS cu destinatia Doha. Decolare din Bucuresti la ora 23:30.

 

Ziua 2 (28.10): DOHA – CAPE TOWN

Aterizare in Doha la ora locala 05:05. Decolare din Doha spre Cape Town la ora 07:50. Aterizare in Cape Town la ora locala 17:05. Transfer si cazare la hotel Park Inn by Radisson Cape Town Foreshore 4* sau similar. Cape Town este un oras ca niciunul altul, situat intre munte si ocean, cu un parc national in centrul sau. Numit si „orasul mama”, Cape Town este cel mai vechi oras din Africa de Sud, fiind deosebit de atractiv pentru turisti datorita istoriei fascinante, culturii interesante si frumusetii naturale. Promenada Victoria & Alfred, una din principalele atractii ale orasului, ofera vizitatorilor o experienta unica de shopping si plimbare.

 

Ziua 3 (29.10): TUR DE ORAS CAPE TOWN, ASCENSIUNE PE TABLE MOUNTAIN SI GRADINA BOTANICA KIRSTENBOSCH

Mic dejun la hotel. Ziua de azi este dedicata vizitei cosmopolitului oras Cape Town. Vom face o ascensiune cu telecabina pe Table Mountain, masivul de granit si calcar ce domina orasul. De la altitudinea de 1086 putem admira o panorama spectaculoasa (acest obiectiv este accesibil in functie de conditiile meteo). Continuam cu turul panoramic al centrului istoric al orasului si al zonei „Company Gardens” unde putem admira cateva dintre cladirile de referinta: Cladirea Parlamentului si Biblioteca Nationala construite in stilul clasic colonial, Catedrala St. George, Primaria si Castelul Bunei Sperante. De asemenea, vom vizita cartierul etnic Malay sau Bo-Kaap situat pe colinele Signal Hill, atractia sa principala fiind casele sale luminoase si viu colorate. Turul se va incheia cu vizita Gradinii Botanice Kirstenbosch, pentru a admira unele dintre cele mai frumoase si rare plante din lume, precum si peisaje deosebite. Kirstenbosch este una dintre cele mai frumoase gradini botanice din lume, fiind inclusa in Patrimoniul UNESCO in 2004. In interiorul gradinii putem admira o varietate incredibila de specii de plante, printre care si floarea nationala a Africii de Sud, Protea. Ordinea vizitelor se poate modifica in functie de trafic si de conditiile meteo. Intoarcere si cazare la hotel in Cape Town.

 

Ziua 4 (30.10): TURUL PENINSULEI CAPE (140 km)

Mic dejun. Ziua este dedicata ”turului peninsulei”, excursie de o zi ce va ofera posibilitatea de a ajunge la Cape Point – considerat de renumitul navigator Francis Drake drept „cel mai frumos promontoriu din lume”. Vom calatori de-a lungul coastei Atlanticului, via Sea Point, Clifton si Camps Bay catre oraselul Hout Bay. Aici ne vom bucura de peisajul oferit de munti si ocean, dar mai ales de o calatorie cu barca spre Seal Island pentru a admira numeroasele colonii de foci ingramadindu-se pe stancile golase, precum si nenumaratele specii de pasari. Din Hout Bay, vom calatori pe soseaua Chapman’s Peak, cea mai spectaculoasa sosea de coasta din lume. Lunga de 9 km, cu 114 curbe, soseaua taie coasta stancoasa a Varfului Chapman si ofera privelisti superbe. Urmatoarea oprire din program este Rezervatia Capul Bunei Sperante, unde vom putea vedea vechiul far si noul far, cel mai luminos din lume. Ultima vizita de azi este la faimoasa colonie de pinguini africani de pe Plaja Boulders. Intoarcere si cazare la hotel in Cape Town.

 

Ziua 5 (31.10): EXCURSIE OPTIONALA LA PODGORIILE CAPE

Mic dejun. Azi va propunem o excursie optionala in faimoasa si pitoreasca zona a vinurilor sud-africane. Vinurile din Africa de Sud sunt recunoscute la nivel mondial pentru calitatea deosebita, iar districtul Stellenbosch este cea mai cunoscuta regiune viticola din zona Cape Winelands, de aici provenind unele din cele mai rafinate vinuri. Va invitam sa aflati o parte din secretele producatorilor locali si de asemenea sa degustati mai multe tipuri de vin. Ne vom opri in Franschhoek, in apropierea Muntelui Drakenstein; in centrul orasului se afla un memorial dedicat primilor locuitori ai zonei care au pus bazele culturilor viticole. In aceasta zona vom face prima degustare de vinuri. Continuam cu o vizita in Stellenbosch, al doilea oras ca vechime din Africa de Sud. In 1679, Simon van der Stel si-a dat seama ca aceasta vale fertila situata pe malul raului Eerste este locul ideal pentru cultivarea vitei de vie. Aici vom face o a doua degustare de vinuri, dupa care ne vom intoarce in Cape Town.

 

Ziua 6 (01.11): CAPE TOWN – FERMA DE STRUTI CANGO – OUDTSHOORN (450 km)

Mic dejun. Azi vom parasi Cape Town si vom traversa muntii prin impunatoarea trecatoare Du Toit’s Kloof, pe drumul spre Oudtshoorn, capitala industriei care se ocupa cu cresterea strutilor. Vom vizita Ferma de Struti Cango unde ne vom familiariza cu aspectele acestei indeletniciri. Pielea de strut este foarte apreciata si folosita in industria marochinariei, iar carnea de strut care nu are colesterol este considerata o delicatesa. Vom servi aici un pranz gustos, iar cei mai curajosi vor avea ocazia sa calareasca un strut. Transfer si cazare la hotel El Dorado 4* sau similar in Oudtshoorn.

 

Ziua 7 (02.11): OUDTSHOORN – PESTERA CANGO – CANGO WILDLIFE RANCH – GARDEN ROUTE – KNYSNA (180 km)

Dupa micul dejun la hotel, vom vizita Pestera Cango, cea mai mare din Africa de Sud si una din cele sapte minuni ale Africii de Sud. Vom admira salile masive si formatiunile carstice impresionante, in diverse culori. Initial, s-a crezut ca pestera are doar 1 km, dar sa descoperit ulterior ca are cel putin 5 km lungime. Noi vom vizita aproximativ un sfert din lungimea totala a pesterii. Dupa aceasta vizita, ne vom indrepta spre Cango Wildlife Ranch, un sanctuar dedicat crocodililor si gheparzilor unde vom vedea si alte specii de feline mari precum tigrul, leul, puma si jaguarul. Vom traversa Muntii Outeniqua spre Knysna, iar in timpul acestei calatorii deosebit de pitoresti vom intelege de ce acest traseu este numit „Garden Route”. Dupa sosirea in Knysna, ne vom imbarca pe un vaporas pentru o croaziera la apus de soare in laguna cu acelasi nume. Cazare la hotel Bayview 3* sau similar in Plettenberg Bay.

 

Ziua 8 (03.11): KNYSNA – MONKEYLAND – BIRDS OF EDEN – SANCTUARUL JUKANI – PARCUL TSITSIKAMMA (80 km)

Mic dejun la hotel si plecare spre Monkeyland, un sanctuar cu o suprafata de 12 hectare care ofera primatelor un stil de viata liber. Vizita acestui adapost in care sunt gazduite aproximativ 550 de primate printre care giboni, maimute urlatoare, maimute capucin, maimute veverita, maimute paianjen si lemurieni este o experienta eco turistica care ne va ramane in memorie multa vreme. Birds of Eden este un aviariu urias unde pasarile zboara liber, o experienta unica in lume. Cu o suprafata de 2,3 hectare si o lungime a cararilor de 1,2 km, Birds of Eden ne ofera experienta captivanta a observarii diverselor specii de pasari. Sanctuarul Jukani a fost construit pe masura obiceiurilor comportamentale ale animalelor salvate in diverse situatii. Acesta este adapostul unor pradatori mari precum lei, tigri, jaguari, leoparzi si hiene. Transfer spre Parcul National Tsitsikamma si cazare la Tsitsikamma Village 3* sau similar. Vom servi cina la hotel.

 

Ziua 9 (04.11): PARCUL NATIONAL TSITSIKAMMA (80 km)

Mic dejun si plecare spre Parcul National Tsitsikamma, parte a Garden Route, unde vom face o plimbare in zona forestiera a parcului. Parcul National Tsitsikamma se intinde de-a lungul coastei stancoase a Capului de Est, pe o lungime de 80 km si este caracterizat de peisaje marine si terestre spectaculoase, zone montane cu vai izolate acoperite de fynbos (vegetatia specifica acestei regiuni) si paduri inalte cu defileuri adanci prin care curg rauri ce se varsa in mare. Aproximativ 30% din suprafata parcului este acoperita de fynbos, imprastiat printre vegetatia forestiera si o mare varietate de flori, inclusiv Protea. Plecare spre Port Elizabeth si cazare la hotel The Kelway 4* sau similar. Vom servi cina la hotel.

 

Ziua 10 (05.11): EXCURSIE OPTIONALA IN PARCUL NATIONAL PENTRU ELEFANTI ADDO (135 km)

Mic dejun la hotel. Azi va propunem o excursie optionala in Parcul National pentru Elefanti Addo care a devenit cea de-a treia rezervatie din Africa de Sud dupa recenta sa expansiune. Aceasta rezervatie este renumita pentru turmele de elefanti care pot fi zarite pascand sau defiland intr-o maniera calma. Pe langa elefanti, aceasta rezervatie este renumita si pentru faptul ca adaposteste toate animelele din categoria „Big Five”. Vom servi masa de pranz in parc. Intoarcere la hotel in Port Elizabeth, cina si cazare.

 

Ziua 11 (06.11): ZBOR PORT ELIZABETH – JOHANNESBURG. TRANSFER JOHANNESBURG – PARCUL KRUGER (400 km)

Dupa micul dejun, transfer la aeroportul din Port Elizabeth pentru zborul spre Johannesburg. Dupa sosirea in Johannesburg, transfer cu autocarul la Parcul Kruger. Fara indoiala, cel mai renumit parc pentru safari din Africa de Sud, Parcul National Kruger ofera vizitatorilor sai o experienta unica de a explora frumusetea faunei si florei sale. Cu o suprafata de 20.000 km2. Parcul Kruger este unul din cele mai mari de pe continentul african. Sosire si cazare la Rio Vista Lodge 4* sau similar.

 

Ziua 12 (07.11): PANORAMA ROUTE (450 km)

Mic dejun la hotel si plecare dimineata devreme spre Panorama Route, una dintre cele mai spectaculoase rute din Africa de Sud. Pe drum vom vedea numeroase paduri care acopera dealurile din aceasta regiune numita Mpumalanga, majoritatea fabricilor de hartie din Africa de Sud, fiind situate aici. Vom avea ocazia sa admiram Canionul Blyde River, al doilea ca marime din Africa si al treilea din lume. Parcul Canionului Blyde incepe din orasul Graskop si include Bourke’s Luck Potholes (Puturile Norocoase ale lui Burke) – denumite astfel dupa numele cautatorului de aur, Tom Burke. Vom servi masa de pranz la un restaurant local. La God’s Window vom descoperi una dintre cele mai frumoase privelisti din lume. Alte atractii ale excursiei de azi sunt cascadele Lisabona si Berlin, caci acesta este tinutul cascadelor. Calatoria va fi una lunga, dar spectaculoasa, de neuitat. Intoarcere la hotel si cazare.

 

Ziua 13 (08.11): SAFARI IN PARCUL KRUGER

Plecare dimineata devreme spre poarta de intrare in Parcul Kruger (mic dejun la pachet). Dimineata devreme si dupa-amiaza sunt cele mai bune momente de surprindere a animalelor. Astfel, pe parcursul zilei ne vom bucura de doua sesiuni de safari: una dimineata pentru a urmari indeaproape trezirea animalelor si alta dupaamiza. Intre cele doua reprize de safari, vom opri la un restaurant din parc unde vom servi masa de pranz. Rundele de safari se realizeaza in vehicule speciale de safari 4x4, deschise, astfel incat sa puteti observa si fotografia animalele in libertate. Parcul National Kruger se numara printre cele mai mari rezervatii naturale de pe glob, atragand numerosi turisti deoarece aici se pot observa in salbaticie faimoasele „Big Five”, cele cinci mamifere de talie mare ale Africii: elefantul, rinocerul, leul, leopardul si bivolul african. Intoarcere si cazare la hotel.

 

Ziua 14 (09.11): PARCUL KRUGER – PRETORIA – JOHANNESBURG (425 km). ZBOR JOHANNESBURG – DOHA

Mic dejun la hotel. Transfer cu autocarul la Pretoria, capitala Africii de Sud, unde vom face un tur de oras de jumatate de zi. Cu o istorie deosebit de bogata, Pretoria este numit si „Orasul Jacaranda” datorita strazilor impodobite cu acesti copaci cu flori de culoarea mov. Pretoria este unul dintre pricipalele orase academice ale tarii si sediul a peste 40 de ambasade. In turul capitalei sud africane vom vizita Melrose House, un muzeu elegant si un exemplu de tranzitie arhitecturala de la perioada victoriana la cea edwardiana. Casa este impodobita cu numeroase obiecte de arta si interioare bogate care au partinut familiei Heys. Continuam cu vizita pietei principale unde se afla si centrul istoric al orasului. In centrul pietei se afla statuia liderului boer si fost presedinte al statului african: Paul Kruger. Tot aici putem admira cladirea Palatului de Justitie si Vechiul Capitoliu. Turul include si un popas fotografic la Cladirile Union, sediul guvernului sud african si ale Presedintelui tarii. Ultima oprire din program este la Monumentul Voortrekker de unde putem admira privelistea panoramica a orasului. Transfer la aeroportul din Johannesburg pentru imbarcare pe zborul companiei Qatar Airways spre Doha cu decolare la ora 20:35.

 

Ziua 15 (10.11): DOHA – BUCURESTI

Aterizare in Doha la ora locala 06:30 si imbarcare pe zborul spre Bucuresti cu decolare la ora 07:15. Aterizare pe aeroportul Otopeni la ora 11:20.

 

 

SERVICII INCLUSE

 

 • transport cu avionul Bucuresti – Cape Town si Johannesburg – Bucuresti cu compania Qatar Airways (schimbarea curselor la Doha);
 • transport cu avionul Port Elizabeth – Johannesburg cu o companie aeriana locala;
 • 12 nopti cazare cu mic dejun, astfel: 4 nopti in Cape Town la hotel de 4*, 1 noapte in Oudtshoorn la hotel de 4*, 1 noapte in Plettenberg Bay la hotel de 3*, 1 noapte in Tsitsikamma la hotel de 3*, 2 nopti in Port Elizabeth la hotel de 4*, 3 nopti in zona Parcului Kruger la hotel de 4*;
 • 3 mese de pranz;
 • 3 cine;
 • transferurile aeroport – hotel in Cape Town si hotel – aeroport Johannesburg;
 • excursiile si vizitele mentionate in program: tur de oras panoramic in Cape Town, ascensiune cu funicularul pe Muntele Table, vizita la Gradina Botanica Kirstenbosch, Turul Peninsulei Cape, Ferma de Struti Cango, Pestera Cango, Cango Wildlife Ranch, vizite la Monkeyland, Birds of Eden si Sanctuarul Jukani, vizita in Parcul National Tsitsikamma, excursie Panorama Route si Canionul Raului Blyde, tur de oras panoramic in Pretoria;
 • croaziera in laguna Knysna;
 • safari de o zi in Parcul Kruger cu masini de safari deschise;
 • ghizi locali vorbitori de limba engleza;
 • insotitor roman de grup;
 • taxa de viza (se poate modifica);
 • taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

 

Nota: Taxa de viza si taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna februarie 2020. In situatia majorarii de catre consulat sau de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data aplicarii pentru viza sau a emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7- 14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

NU SUNT INCLUSE

 

 • asigurarea medicala de calatorie (optionala);
 • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
 • bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 40 EURO/persoana – se practica in Africa de Sud, se achita la sosirea in tara de destinatie;
 • excursiile optionale (Podgoriile Cape si Parcul National Addo) si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
 • bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.

 

TERMEN DE PLATA

 

 • 25% din pretul pachetului turistic la inscriere;
 • 60% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
 • 15% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii.

 

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

 

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI

 

 • 10% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intre 120 zile – 91 zile inaintea plecarii;
 • 30% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 61 zile inaintea plecarii;
 • 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 60 zile - 46 zile inaintea plecarii;
 • 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 45 zile - 30 zile inaintea plecarii;
 • 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii.

 

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

 

INFORMATII IMPORTANTE

 

 

GRUP MINIM:

20 persoane. Pentru un grup de 15-19 persoane, pretul se majoreaza cu 150 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 15 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca pana la data limita de 20.08.2020 nu se vor inscrie minim 15 participanti. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

 

ORAR INFORMATIV ZBORURI INTERNATIONALE (ore locale):

 

27.10: Bucuresti 23:30 – Doha 05:05                                       durata zborului: 4h 35min

28.10: Doha 07:50 – Cape Town 17:05                                    durata zborului: 10h 15min

09.11: Johannesburg 20:35 – Doha 06:30                durata zborului: 8h 55min

10.11: Doha 07:15 – Bucuresti 11:20                                       durata zborului: 5h 05min

 

PRETURI INFORMATIVE EXCURSII OPTIONALE:

 

 • Podgoriile Cape: 90 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include: transport cu autocarul, ghid local, insotitor roman de grup, doua degustari de vinuri. Nu este inclusa masa de pranz.
 • Parcul National pentru Elefanti Addo: 195 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include: transfer cu autocarul hotel – parc Addo – hotel , transport in masini de safari, ghid local, masa de pranz, insotitor roman de grup.

 

DOCUMENTE NECESARE OBTINERII VIZEI:

 

 • formular de viza corect completat (cu majuscule si culoare neagra);
 • pasaport simplu electronic valabil minim 2 luni de la data plecarii, cu minim 2 pagini complet libere; - 1 fotografie recenta tip pasaport;
 • adeverinta de salariat in engleza sau traducere legalizata (cu urmatoarele mentiuni: functie, numar zile concediu si faptul ca turistul este in concediu si va continua, la intoarcere, activitatea in acelasi loc de munca) sau talon de pensie; trebuie prezentata atat adeverinta/talon in romana, cat si traducerea legalizata;
 • extras cont bancar pentru ultimele 3 luni;
 • pentru minori: copie certificat de nastere, copie pasaport ambii parinti, copie certificat de casatorie / divort parinti.

 

Nota: Actele de depun la Ambasada pentru intreg grupul cu 5 saptamani inainte de plecare, durata de procesare a vizelor fiind de aproximativ 3 saptamani. Ambasada isi rezerva dreptul de a solicita prezenta personala a turistilor la Ambasada Africii de Sud din Bucuresti in vederea depunerii actelor.

 

 

* Pretul camerei single contine supliment camera single

Cod: PPC

Doriti mai multe informatii?


Nu ezitati sa completati formularul alaturat si va contactam in cel mai scurt timp.

  Numar de adulti:

  Numar de copii (0 - 13 ani):

  Cu plecare din:

  Data de plecare:

  Oferte similare:
  Sorry, no listings were found.

  AFRICA DE SUD

  Cape Town – Muntele Table – Capul Bunei Sperante – Gradina botanica Kirstenbosch – Podgoriile Cape (optional) – Oudtshoorn – Pestera Cango – Cango Wildlife Ranch – Garden Route – Knysna – Sanctuarul Jukani – Parcul Tsitsikamma – Parcul National pentru Elefanti Addo (optional) – Panorama Route – Safari in Parcul Kruger – Pretoria

   2950 €  / persoana (loc in camera dubla, taxe incluse)

   

  The Best of Africa

  Perioada: 13 zile / 12 nopti
  Tip Masa: Mic dejun
  Transport: Avion
  DETALII:

  Acest circuit va propune vizita celor mai importante atractii turistice din Africa de Sud. Vom descoperi in aceasta calatorie un adevarat mozaic etnic si cultural – motivul pentru care Africa de Sud este cunoscuta drept “Tara curcubeului”. Vom descoperi Cape Town, considerat unul dintre cele mai frumoase orase din lume si vom admira Pretoria – capitala Africii de Sud. Ne vom bucura de frumuseti naturale fara egal: faleze abrupte, zone floristice unice in lume, maiestuoase lanturi muntoase si plaje pitoresti scaldate in soare. In parcurile naturale si de safari vom avea ocazia sa admiram indeaproape speciile de animale din categoria Big Five. Aceasta excursie in Africa de Sud va fi cu siguranta o experienta de neuitat!

   

  ITINERARIU

   

  Ziua 1 (27.10): BUCURESTI DOHA

  Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul international Otopeni la ora 21:30 pentru imbarcare pe cursa QATAR AIRWAYS cu destinatia Doha. Decolare din Bucuresti la ora 23:30.

   

  Ziua 2 (28.10): DOHA – CAPE TOWN

  Aterizare in Doha la ora locala 05:05. Decolare din Doha spre Cape Town la ora 07:50. Aterizare in Cape Town la ora locala 17:05. Transfer si cazare la hotel Park Inn by Radisson Cape Town Foreshore 4* sau similar. Cape Town este un oras ca niciunul altul, situat intre munte si ocean, cu un parc national in centrul sau. Numit si „orasul mama”, Cape Town este cel mai vechi oras din Africa de Sud, fiind deosebit de atractiv pentru turisti datorita istoriei fascinante, culturii interesante si frumusetii naturale. Promenada Victoria & Alfred, una din principalele atractii ale orasului, ofera vizitatorilor o experienta unica de shopping si plimbare.

   

  Ziua 3 (29.10): TUR DE ORAS CAPE TOWN, ASCENSIUNE PE TABLE MOUNTAIN SI GRADINA BOTANICA KIRSTENBOSCH

  Mic dejun la hotel. Ziua de azi este dedicata vizitei cosmopolitului oras Cape Town. Vom face o ascensiune cu telecabina pe Table Mountain, masivul de granit si calcar ce domina orasul. De la altitudinea de 1086 putem admira o panorama spectaculoasa (acest obiectiv este accesibil in functie de conditiile meteo). Continuam cu turul panoramic al centrului istoric al orasului si al zonei „Company Gardens” unde putem admira cateva dintre cladirile de referinta: Cladirea Parlamentului si Biblioteca Nationala construite in stilul clasic colonial, Catedrala St. George, Primaria si Castelul Bunei Sperante. De asemenea, vom vizita cartierul etnic Malay sau Bo-Kaap situat pe colinele Signal Hill, atractia sa principala fiind casele sale luminoase si viu colorate. Turul se va incheia cu vizita Gradinii Botanice Kirstenbosch, pentru a admira unele dintre cele mai frumoase si rare plante din lume, precum si peisaje deosebite. Kirstenbosch este una dintre cele mai frumoase gradini botanice din lume, fiind inclusa in Patrimoniul UNESCO in 2004. In interiorul gradinii putem admira o varietate incredibila de specii de plante, printre care si floarea nationala a Africii de Sud, Protea. Ordinea vizitelor se poate modifica in functie de trafic si de conditiile meteo. Intoarcere si cazare la hotel in Cape Town.

   

  Ziua 4 (30.10): TURUL PENINSULEI CAPE (140 km)

  Mic dejun. Ziua este dedicata ”turului peninsulei”, excursie de o zi ce va ofera posibilitatea de a ajunge la Cape Point – considerat de renumitul navigator Francis Drake drept „cel mai frumos promontoriu din lume”. Vom calatori de-a lungul coastei Atlanticului, via Sea Point, Clifton si Camps Bay catre oraselul Hout Bay. Aici ne vom bucura de peisajul oferit de munti si ocean, dar mai ales de o calatorie cu barca spre Seal Island pentru a admira numeroasele colonii de foci ingramadindu-se pe stancile golase, precum si nenumaratele specii de pasari. Din Hout Bay, vom calatori pe soseaua Chapman’s Peak, cea mai spectaculoasa sosea de coasta din lume. Lunga de 9 km, cu 114 curbe, soseaua taie coasta stancoasa a Varfului Chapman si ofera privelisti superbe. Urmatoarea oprire din program este Rezervatia Capul Bunei Sperante, unde vom putea vedea vechiul far si noul far, cel mai luminos din lume. Ultima vizita de azi este la faimoasa colonie de pinguini africani de pe Plaja Boulders. Intoarcere si cazare la hotel in Cape Town.

   

  Ziua 5 (31.10): EXCURSIE OPTIONALA LA PODGORIILE CAPE

  Mic dejun. Azi va propunem o excursie optionala in faimoasa si pitoreasca zona a vinurilor sud-africane. Vinurile din Africa de Sud sunt recunoscute la nivel mondial pentru calitatea deosebita, iar districtul Stellenbosch este cea mai cunoscuta regiune viticola din zona Cape Winelands, de aici provenind unele din cele mai rafinate vinuri. Va invitam sa aflati o parte din secretele producatorilor locali si de asemenea sa degustati mai multe tipuri de vin. Ne vom opri in Franschhoek, in apropierea Muntelui Drakenstein; in centrul orasului se afla un memorial dedicat primilor locuitori ai zonei care au pus bazele culturilor viticole. In aceasta zona vom face prima degustare de vinuri. Continuam cu o vizita in Stellenbosch, al doilea oras ca vechime din Africa de Sud. In 1679, Simon van der Stel si-a dat seama ca aceasta vale fertila situata pe malul raului Eerste este locul ideal pentru cultivarea vitei de vie. Aici vom face o a doua degustare de vinuri, dupa care ne vom intoarce in Cape Town.

   

  Ziua 6 (01.11): CAPE TOWN – FERMA DE STRUTI CANGO – OUDTSHOORN (450 km)

  Mic dejun. Azi vom parasi Cape Town si vom traversa muntii prin impunatoarea trecatoare Du Toit’s Kloof, pe drumul spre Oudtshoorn, capitala industriei care se ocupa cu cresterea strutilor. Vom vizita Ferma de Struti Cango unde ne vom familiariza cu aspectele acestei indeletniciri. Pielea de strut este foarte apreciata si folosita in industria marochinariei, iar carnea de strut care nu are colesterol este considerata o delicatesa. Vom servi aici un pranz gustos, iar cei mai curajosi vor avea ocazia sa calareasca un strut. Transfer si cazare la hotel El Dorado 4* sau similar in Oudtshoorn.

   

  Ziua 7 (02.11): OUDTSHOORN – PESTERA CANGO – CANGO WILDLIFE RANCH – GARDEN ROUTE – KNYSNA (180 km)

  Dupa micul dejun la hotel, vom vizita Pestera Cango, cea mai mare din Africa de Sud si una din cele sapte minuni ale Africii de Sud. Vom admira salile masive si formatiunile carstice impresionante, in diverse culori. Initial, s-a crezut ca pestera are doar 1 km, dar sa descoperit ulterior ca are cel putin 5 km lungime. Noi vom vizita aproximativ un sfert din lungimea totala a pesterii. Dupa aceasta vizita, ne vom indrepta spre Cango Wildlife Ranch, un sanctuar dedicat crocodililor si gheparzilor unde vom vedea si alte specii de feline mari precum tigrul, leul, puma si jaguarul. Vom traversa Muntii Outeniqua spre Knysna, iar in timpul acestei calatorii deosebit de pitoresti vom intelege de ce acest traseu este numit „Garden Route”. Dupa sosirea in Knysna, ne vom imbarca pe un vaporas pentru o croaziera la apus de soare in laguna cu acelasi nume. Cazare la hotel Bayview 3* sau similar in Plettenberg Bay.

   

  Ziua 8 (03.11): KNYSNA – MONKEYLAND – BIRDS OF EDEN – SANCTUARUL JUKANI – PARCUL TSITSIKAMMA (80 km)

  Mic dejun la hotel si plecare spre Monkeyland, un sanctuar cu o suprafata de 12 hectare care ofera primatelor un stil de viata liber. Vizita acestui adapost in care sunt gazduite aproximativ 550 de primate printre care giboni, maimute urlatoare, maimute capucin, maimute veverita, maimute paianjen si lemurieni este o experienta eco turistica care ne va ramane in memorie multa vreme. Birds of Eden este un aviariu urias unde pasarile zboara liber, o experienta unica in lume. Cu o suprafata de 2,3 hectare si o lungime a cararilor de 1,2 km, Birds of Eden ne ofera experienta captivanta a observarii diverselor specii de pasari. Sanctuarul Jukani a fost construit pe masura obiceiurilor comportamentale ale animalelor salvate in diverse situatii. Acesta este adapostul unor pradatori mari precum lei, tigri, jaguari, leoparzi si hiene. Transfer spre Parcul National Tsitsikamma si cazare la Tsitsikamma Village 3* sau similar. Vom servi cina la hotel.

   

  Ziua 9 (04.11): PARCUL NATIONAL TSITSIKAMMA (80 km)

  Mic dejun si plecare spre Parcul National Tsitsikamma, parte a Garden Route, unde vom face o plimbare in zona forestiera a parcului. Parcul National Tsitsikamma se intinde de-a lungul coastei stancoase a Capului de Est, pe o lungime de 80 km si este caracterizat de peisaje marine si terestre spectaculoase, zone montane cu vai izolate acoperite de fynbos (vegetatia specifica acestei regiuni) si paduri inalte cu defileuri adanci prin care curg rauri ce se varsa in mare. Aproximativ 30% din suprafata parcului este acoperita de fynbos, imprastiat printre vegetatia forestiera si o mare varietate de flori, inclusiv Protea. Plecare spre Port Elizabeth si cazare la hotel The Kelway 4* sau similar. Vom servi cina la hotel.

   

  Ziua 10 (05.11): EXCURSIE OPTIONALA IN PARCUL NATIONAL PENTRU ELEFANTI ADDO (135 km)

  Mic dejun la hotel. Azi va propunem o excursie optionala in Parcul National pentru Elefanti Addo care a devenit cea de-a treia rezervatie din Africa de Sud dupa recenta sa expansiune. Aceasta rezervatie este renumita pentru turmele de elefanti care pot fi zarite pascand sau defiland intr-o maniera calma. Pe langa elefanti, aceasta rezervatie este renumita si pentru faptul ca adaposteste toate animelele din categoria „Big Five”. Vom servi masa de pranz in parc. Intoarcere la hotel in Port Elizabeth, cina si cazare.

   

  Ziua 11 (06.11): ZBOR PORT ELIZABETH – JOHANNESBURG. TRANSFER JOHANNESBURG – PARCUL KRUGER (400 km)

  Dupa micul dejun, transfer la aeroportul din Port Elizabeth pentru zborul spre Johannesburg. Dupa sosirea in Johannesburg, transfer cu autocarul la Parcul Kruger. Fara indoiala, cel mai renumit parc pentru safari din Africa de Sud, Parcul National Kruger ofera vizitatorilor sai o experienta unica de a explora frumusetea faunei si florei sale. Cu o suprafata de 20.000 km2. Parcul Kruger este unul din cele mai mari de pe continentul african. Sosire si cazare la Rio Vista Lodge 4* sau similar.

   

  Ziua 12 (07.11): PANORAMA ROUTE (450 km)

  Mic dejun la hotel si plecare dimineata devreme spre Panorama Route, una dintre cele mai spectaculoase rute din Africa de Sud. Pe drum vom vedea numeroase paduri care acopera dealurile din aceasta regiune numita Mpumalanga, majoritatea fabricilor de hartie din Africa de Sud, fiind situate aici. Vom avea ocazia sa admiram Canionul Blyde River, al doilea ca marime din Africa si al treilea din lume. Parcul Canionului Blyde incepe din orasul Graskop si include Bourke’s Luck Potholes (Puturile Norocoase ale lui Burke) – denumite astfel dupa numele cautatorului de aur, Tom Burke. Vom servi masa de pranz la un restaurant local. La God’s Window vom descoperi una dintre cele mai frumoase privelisti din lume. Alte atractii ale excursiei de azi sunt cascadele Lisabona si Berlin, caci acesta este tinutul cascadelor. Calatoria va fi una lunga, dar spectaculoasa, de neuitat. Intoarcere la hotel si cazare.

   

  Ziua 13 (08.11): SAFARI IN PARCUL KRUGER

  Plecare dimineata devreme spre poarta de intrare in Parcul Kruger (mic dejun la pachet). Dimineata devreme si dupa-amiaza sunt cele mai bune momente de surprindere a animalelor. Astfel, pe parcursul zilei ne vom bucura de doua sesiuni de safari: una dimineata pentru a urmari indeaproape trezirea animalelor si alta dupaamiza. Intre cele doua reprize de safari, vom opri la un restaurant din parc unde vom servi masa de pranz. Rundele de safari se realizeaza in vehicule speciale de safari 4x4, deschise, astfel incat sa puteti observa si fotografia animalele in libertate. Parcul National Kruger se numara printre cele mai mari rezervatii naturale de pe glob, atragand numerosi turisti deoarece aici se pot observa in salbaticie faimoasele „Big Five”, cele cinci mamifere de talie mare ale Africii: elefantul, rinocerul, leul, leopardul si bivolul african. Intoarcere si cazare la hotel.

   

  Ziua 14 (09.11): PARCUL KRUGER – PRETORIA – JOHANNESBURG (425 km). ZBOR JOHANNESBURG – DOHA

  Mic dejun la hotel. Transfer cu autocarul la Pretoria, capitala Africii de Sud, unde vom face un tur de oras de jumatate de zi. Cu o istorie deosebit de bogata, Pretoria este numit si „Orasul Jacaranda” datorita strazilor impodobite cu acesti copaci cu flori de culoarea mov. Pretoria este unul dintre pricipalele orase academice ale tarii si sediul a peste 40 de ambasade. In turul capitalei sud africane vom vizita Melrose House, un muzeu elegant si un exemplu de tranzitie arhitecturala de la perioada victoriana la cea edwardiana. Casa este impodobita cu numeroase obiecte de arta si interioare bogate care au partinut familiei Heys. Continuam cu vizita pietei principale unde se afla si centrul istoric al orasului. In centrul pietei se afla statuia liderului boer si fost presedinte al statului african: Paul Kruger. Tot aici putem admira cladirea Palatului de Justitie si Vechiul Capitoliu. Turul include si un popas fotografic la Cladirile Union, sediul guvernului sud african si ale Presedintelui tarii. Ultima oprire din program este la Monumentul Voortrekker de unde putem admira privelistea panoramica a orasului. Transfer la aeroportul din Johannesburg pentru imbarcare pe zborul companiei Qatar Airways spre Doha cu decolare la ora 20:35.

   

  Ziua 15 (10.11): DOHA – BUCURESTI

  Aterizare in Doha la ora locala 06:30 si imbarcare pe zborul spre Bucuresti cu decolare la ora 07:15. Aterizare pe aeroportul Otopeni la ora 11:20.

   

   

  SERVICII INCLUSE

   

  • transport cu avionul Bucuresti – Cape Town si Johannesburg – Bucuresti cu compania Qatar Airways (schimbarea curselor la Doha);
  • transport cu avionul Port Elizabeth – Johannesburg cu o companie aeriana locala;
  • 12 nopti cazare cu mic dejun, astfel: 4 nopti in Cape Town la hotel de 4*, 1 noapte in Oudtshoorn la hotel de 4*, 1 noapte in Plettenberg Bay la hotel de 3*, 1 noapte in Tsitsikamma la hotel de 3*, 2 nopti in Port Elizabeth la hotel de 4*, 3 nopti in zona Parcului Kruger la hotel de 4*;
  • 3 mese de pranz;
  • 3 cine;
  • transferurile aeroport – hotel in Cape Town si hotel – aeroport Johannesburg;
  • excursiile si vizitele mentionate in program: tur de oras panoramic in Cape Town, ascensiune cu funicularul pe Muntele Table, vizita la Gradina Botanica Kirstenbosch, Turul Peninsulei Cape, Ferma de Struti Cango, Pestera Cango, Cango Wildlife Ranch, vizite la Monkeyland, Birds of Eden si Sanctuarul Jukani, vizita in Parcul National Tsitsikamma, excursie Panorama Route si Canionul Raului Blyde, tur de oras panoramic in Pretoria;
  • croaziera in laguna Knysna;
  • safari de o zi in Parcul Kruger cu masini de safari deschise;
  • ghizi locali vorbitori de limba engleza;
  • insotitor roman de grup;
  • taxa de viza (se poate modifica);
  • taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

   

  Nota: Taxa de viza si taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna februarie 2020. In situatia majorarii de catre consulat sau de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data aplicarii pentru viza sau a emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7- 14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

   

  NU SUNT INCLUSE

   

  • asigurarea medicala de calatorie (optionala);
  • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
  • bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 40 EURO/persoana – se practica in Africa de Sud, se achita la sosirea in tara de destinatie;
  • excursiile optionale (Podgoriile Cape si Parcul National Addo) si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
  • bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.

   

  TERMEN DE PLATA

   

  • 25% din pretul pachetului turistic la inscriere;
  • 60% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
  • 15% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii.

   

  Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

   

  CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI

   

  • 10% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intre 120 zile – 91 zile inaintea plecarii;
  • 30% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 61 zile inaintea plecarii;
  • 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 60 zile - 46 zile inaintea plecarii;
  • 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 45 zile - 30 zile inaintea plecarii;
  • 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii.

   

  IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

   

  INFORMATII IMPORTANTE

   

   

  GRUP MINIM:

  20 persoane. Pentru un grup de 15-19 persoane, pretul se majoreaza cu 150 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 15 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca pana la data limita de 20.08.2020 nu se vor inscrie minim 15 participanti. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

   

  ORAR INFORMATIV ZBORURI INTERNATIONALE (ore locale):

   

  27.10: Bucuresti 23:30 – Doha 05:05                                       durata zborului: 4h 35min

  28.10: Doha 07:50 – Cape Town 17:05                                    durata zborului: 10h 15min

  09.11: Johannesburg 20:35 – Doha 06:30                durata zborului: 8h 55min

  10.11: Doha 07:15 – Bucuresti 11:20                                       durata zborului: 5h 05min

   

  PRETURI INFORMATIVE EXCURSII OPTIONALE:

   

  • Podgoriile Cape: 90 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include: transport cu autocarul, ghid local, insotitor roman de grup, doua degustari de vinuri. Nu este inclusa masa de pranz.
  • Parcul National pentru Elefanti Addo: 195 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include: transfer cu autocarul hotel – parc Addo – hotel , transport in masini de safari, ghid local, masa de pranz, insotitor roman de grup.

   

  DOCUMENTE NECESARE OBTINERII VIZEI:

   

  • formular de viza corect completat (cu majuscule si culoare neagra);
  • pasaport simplu electronic valabil minim 2 luni de la data plecarii, cu minim 2 pagini complet libere; - 1 fotografie recenta tip pasaport;
  • adeverinta de salariat in engleza sau traducere legalizata (cu urmatoarele mentiuni: functie, numar zile concediu si faptul ca turistul este in concediu si va continua, la intoarcere, activitatea in acelasi loc de munca) sau talon de pensie; trebuie prezentata atat adeverinta/talon in romana, cat si traducerea legalizata;
  • extras cont bancar pentru ultimele 3 luni;
  • pentru minori: copie certificat de nastere, copie pasaport ambii parinti, copie certificat de casatorie / divort parinti.

   

  Nota: Actele de depun la Ambasada pentru intreg grupul cu 5 saptamani inainte de plecare, durata de procesare a vizelor fiind de aproximativ 3 saptamani. Ambasada isi rezerva dreptul de a solicita prezenta personala a turistilor la Ambasada Africii de Sud din Bucuresti in vederea depunerii actelor.

   

   

  * Pretul camerei single contine supliment camera single

  Cod: PPC

  Doriti mai multe informatii?


  Nu ezitati sa completati formularul alaturat si va contactam in cel mai scurt timp.

   Numar de adulti:

   Numar de copii (0 - 13 ani):

   Cu plecare din:

   Data de plecare:

   Oferte similare:
   Sorry, no listings were found.